1.

    - Mikä sen nimi on? Kohtalon oma.

2.

    - Kuka on äänessä? Nainen.

    - Kuka puhuu ja kenelle ja miksi ja mihin sävyyn? Nainen puhuu miehelle vihaisesti.

    - Millainen henklö puhuja on? Vihainen.

    - Vaihtuuko puhuja jossain vaiheessa? Ei.

3. Tutki rytmiä ja kieltä.

    - Onko toistoa ja synnyttääkö toistettava asia motiivin? On toistoa ja se synnyttää motiivin.

   - Onko esimerkiksi alku-, loppu- tai sisäsointuja? Ei.

   - Mitä voit havaita sanajärjestyksestä? Millaista sanastoa käytetään? Rajua sanastoa.

   - Onko viittauksia muihin teksteihin tai ilmiöihin? Millaisia ja miksi? En löytänyt mitään viittauksia.

   - Minkä aistien varassa teksti toimii? Kaikkien aistien.

   - Mitä kielikuvia runossa on (vertauksia, metaforia, synestesiaa, personifikaatioita, symboleja)? Mitä kielikuvat merkitsevät? Vihaisia ja surullisia kielikuvia.

 4. Tulkitse lisää.

   - Millaisia tunteita teksti sinussa herättää? Miksi? Ei mitään.

   - Millainen tunnelma on? Surullinen.

   - Mistä on kyse? Mitä ajatuksia ihmisestä ja elämästä se tarjoaa? Hullu nainen joka katkaisee miehensä keskisormen ja sitoo hänet tuoliin.

5.

   - Kuka on sanoittaja? Kuka on säveltäjä? Minä vuonna sävellys ja sanat on tehty? Mitä merkitystä on sillä, jos esitysvuosi eroaa tekstin ja sävellyksen syntyajasta? -Kohtalon oma on suomalaisartisti Chisun kappale hänen kolmannelta studioalbumilta, Kun valaistun. albumin julkaistiin toisena singlenä 14. marraskuuta 2011. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Chisu itse.

- Mihin tyylilajiin musiikki kuuluu? Noudattaako se lajinsa tyypillisiä piirteitä, vai tuoko se siihen jotain uutta tai rikkooko tyyppipiirteitä? Tyylilaji on pop ja noudattaa kaikkia piirteitä.

- Katso video. Miten sävellys ja sanoitus sopivat yhteen? Ovatko ne tukemassa tosiaan, vai ovatko ne keskenään ristiriidassa? Mikä merkitys tällä on? Voivatko ne toimia erikseen ja millä tavalla? Sävellys ja sanotus sopivat yhteen täydellisesti koska ne tukee toisiaan, ja ne eivät voi toimia erikseen muuten se ei onnistu.

- Miten esityksen tulkinta vaikuttaa kokonaisuuteen? Millainen on esityksen kokonaistunnelma, ja mistä tekijöistä se syntyy? Tukevatko esitys ja video tekstiä vai ovatko ne ristiriidassa? Esitys ja video tukee tekstiä täydellistesti ja videota on helppo tulkita.